DDCountry.no


Benny Borg: Legenden Johnny Cash

Benny in black

På forsiden akkurat nå

Benny Borg var tidlig i år på Norgesturnè der han skildret livet og musikken til country legenden Johnny Cash. Forestillingene går for fulle hus, og den folkekjære artisten høster strålende anmeldelser.

Benny er ikke ukjent med forestillinger av denne sorten, og har tidligere portrettert bla.
Elvis Presley og Cornelis Vreeswijk. Nå er det imidlertid mannen i sort som har fattet hans interesse.
– Jeg er i utgangspunktet ingen stor Johnny Cash fan, men etter å ha lest boka ”Man in black” ble jeg grepet av hans historie, og fikk lyst å gjøre en biografisk forestilling, sier Benny til DD. Det er noe med dramaturgien i livet hans som gjør han til en veldig spennende person å portrettere.

Johnny Cash er kjent for legendariske låter som ”I walk the line”, ”Hurt” og ”Ring of Fire”. Han likte å opptre i fengsler, og sin mest berømte konsert hadde han i Folsom Prison. Johnny Cash var en forkjemper for de svake, og i låten ”The man in black” sier han at han går i sort antrekk i solidaritet med de utslåtte og svakeste i samfunnet.

– Det som først grep meg da jeg leste boka var ærligheten hans. Han var en mann som kom fra fattige kår, og la aldri skjul på det. Jeg ble kjent med personen Johnny Cash både på godt og vondt. Han var en mann det er sagt og skrevet mangt om både i henhold til narkotikamissbruk, sykdom, kvinnehistorier, gudstro m.m, men en ting som kjennetegner han sterkere enn alt annet er musikken hans som er dønn ekte.

– I min forestilling prøver jeg å formidle hans historie så nært og ekte som mulig, og jeg må si jeg er overraska over hvilket forhold folk faktisk har til Johnny Cash. Det har ofte hendt at tårene har trilla hos de fremmøtte, og det vitner om at hans liv og tekster berører mennesker på en helt spesiell måte.

Country er ikke et ukjent element for Benny Borg, og for de fleste vil han nok alltid være mest kjent for landeplagen ”Balladen om Morgan Kane” som han hadde stor suksess med på 70-tallet.
– Hvis du hadde spurt Johnny Cash om han var country sanger så hadde han aldri svart ja, sier Benny og ler. Han likte ikke å bli titulert som det. Jeg er litt i samme gate der at jeg ikke ønsker å plasseres i en bås, da jeg er altetende innen musikk. Det jeg imidlertid kan si om countrymusikken er at den har utvikla seg mye fra ”Morgan Kane” tida og frem til i dag, den har andre lydbilder og musikken er mer influert av andre sjangre som. pop, rock, blues o.l.

– Det er jo utrolig å se at ”Balladen om Morgan Kane” er like populær i dag som den var på 70-tallet, og det er jo veldig moro for meg at folk ønsker å gjøre ny innspillinger av den. Sist ut nå er artisten ”Frøya” som har tatt den med på sitt nyeste album.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.