DDCountry.no


Gunslingers

Gunslingers

På forsiden akkurat nå

Country på Hardangerdialekt
Gunslingers starta vinteren 2007 med å planlegge CD utgivelse, og gikk i studioet til Eirik Grønner, som også er kjent for et tett samarbeid med blant andre Kurt Nilsen. Plata tok et år å produsere, og ble lagt ut for salg på hjemmesida til Gunslingers våren 2008.

Bandet starta da også så smått og ta jobber, og salget av CDplata begynte å rulle. Etter dette vokste bandets popularitet, og i løpet av våren samme år klarte de å karre til seg to sett spillinger på Seljord Countryfestival.
På første plata hadde også bandet låta ”Seljord” som handler om festivalen og festivalliv, en låt som også ble veldig populær i følge bandet selv, spesielt etter opptreden på Seljord!

Bandets vokalist Frode Måkestad jobber til daglig i Nordsjøen, så det er kun når han har fri, at bandet er ledig for oppdrag.
– Under konsertene våre er det stort trøkk ved scena, og stort press av publikum. Med kun en CD utgivelse med eget stoff var reportoaret i snaueste laget, og vi var snart nødt til å få ut en CD til. Det er når du spiller ditt eget materiale at du klarer å vise ditt særpreg og få skikkelig stemning blant publikum, sier Måkestad til DD!

Våren 2009 spilte bandet inn en ny CD hos Geir Luedy i Bergen.
– Vi ville fortsette å lage fest og moro, derfor tittelen «Ein Skål Te». Vi valgte videre å legge Nashville litt til sides for å holde skikkelig festfaktor i musikken. Dette synes jeg også at vi har klart, og stemningen på konsertene har utover sommeren og høsten blitt til 2 – 3 timar sammenhengende fest.

Tekstene til Gunslingers er selvskrevne og blir framført på ekte Hardangerdialekt, noe som ligger vokalisten, Frode Måkestad, nærmest.

– I tillegg til dialekt er humor også en viktig faktor for oss, noe som også har vist seg å fungere svært godt som utgangspunkt for låtene, avslutter Måkestad.

Diskografi:
”Norwegian Honky Tonk” Mars 2008, anmeldt i DDCountry april 2008
”Ein skål te” Juli 2009, anmeldt i DDCountry oktober 2009

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også