DDCountry.no


Bellamy Brothers

The Bellamy Brothers: Spilt sammen i mer enn 40 år

På forsiden akkurat nå

David og Howard Bellamy har spilt sammen i over 40 år, og har opplevd en eventyrlig suksess på sin vei. DD fikk møte den legendariske duoen da de i sommer gjestet Lyngdal.

Brødrenes første musikalske opptreden var sammen med faren på en veldedighetskonsert i San Antonio i 1968. Etter en tid flyttet de til Georgia og begynte i det små med spill på diverse klubber. Duoen ble raskt lagt merke til og fikk en stor hit med låta ”Spiders and snakes”.
– Det var veldig stas å få reise rundt å opptre sammen med vår far, sier Howard. Vi ble bitt av basillen, fortsetter han og ler. Det er faktisk også en morsom historie knyttet til gjennombrudds låta vår ”Spiders and Snakes ” som David har skrevet.

– Vel, det hadde seg slik at på gården hjemme i Texas hadde vi en stor låve, forteller David.
Da jeg og Howard var i tenårene pleide vi som andre ungdommer å snike oss ut om kveldene for å delta på festligheter. Vi kunne derimot ikke snike oss inn igjen i huset om natta, for da ville vår mor ha oppdaga dette, så vi la oss i høyet på låven. Da Howard skulle sjekke soveposen sin oppdaga han plutselig en slange som hadde kommet seg oppi, og da satte han av gårde i en slik fart at det var så vidt det ikke ble en ny døråpning i låveveggen, sier David og ler.

Platesuksess
Selv om ”Spiders and snakes” ble en stor hit, er det to andre låter som banet vei for duoen internasjonalt. Som de selv sier så snudde ”Let your love flow” opp ned på hele tilværelsen deres.
– ”Let your love flow” er uten tvil den låten som har betydd mest for vår karriere. Den lå øverst på en rekke hitlister, og åpnet mange dører for oss. Låta solgte svært bra, og vi fikk spillejobber over hele verden. Noen år senere fikk vi også stor suksess med ”If I said you had a beautiful body would you hold it against me” som raskt ble en listetopp. Den ble også kåret til ”Årets låt” i Storbritannia i 1979.

En kan jo lure på om gutta etter så mange år sammen på veien noen gang går lei av hverandre..
– Vi fungerer veldig bra sammen, og har ikke råd til å komme på kant med hverandre for å si det sånn, sier David. Låtene våre handler om det man observerer i livet. Vi har vært heldige og fått reise mye sammen og tekstene er på en måte summen av hva vi har opplevd.

– Vi er over tida med ”drugs & alcohol”, og konene våre setter en stopper for damejakt, så nå har vi bare en dårlig uvane tilbake, og det er at vi spiser altfor mye god mat, sier brødrene og ler.

Tidene forandres
Country legendene har også en bestemt oppfatning av at markedet for country musikk, og musikk generelt har endret seg.
– Det er tydelig å se at markedet har forandret seg de siste tiårene. Nå blir de fleste artister oppdaga via media, i konsepter som American Idol og lignende show. Før så måtte man spille seg opp via klubber i håp om og en dag bli oppdaga, så det syns jeg er den største forskjellen, sier Howard. Da vi starta var det heller ingen musikkvideoer så man ble på en måte bedømt for det som var viktig, nemlig den musikalske kvaliteten, ikke etter hvordan man så ut.

The Bellamy Brothers har helt siden 70-tallet vært på Norges-besøk, og duoen trives godt her i nord.
– Vi har reist en del sammen med G.Thomas, som vi for øvrig syns er en veldig dyktig artist med mye god musikk. Vi syns det norske folk er helt fantastiske, så derfor vender vi ofte tilbake til dette flottet landet. (foto: Asle Strand)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også