DDCountry.no


Bakersfield (1)

Bakersfield, en hyllest til Buck Owens

På forsiden akkurat nå

Tiger by the tail, Act Naturally, Crying time again osv. Lista over Buck Owens slagere er lang. Den legendariske country artisten gikk dessverre bort i 2006, men musikken hans vil alltid leve videre. Odd Lauritsen fra Sarpsborg har hele sitt liv vært fascinert av Owens og hans musikkstil.

Bakersfield
I 1998 tok han kontakt med en gjeng lokale musikere og fortalte om sine planer om et rendyrka country band, med vekt på stilarten til Buck Owens. Det fikk en blandet mottakelse.
– Det at jeg ønsket for det meste Owens låter på ble ikke like godt tatt imot av alle. De andre bandmedlemmene ville ha det litt mer kommersielt, så i starten var vi på en måte et slags country-popband.
Etter hvert gikk bandet mer og mer over på Owens sin stilart, og derav navnet. Bakersfield er som kjent en stor by ca. 20 mil utafor Los Angeles, hvor storheter som Merle Haggard og Owens vokste opp. Byen ble av mange kalt for Nashwille vest – der det var en litt friskere country stil.

Møtte legenden
I år 2000 gav plateselskapet EMI ut Buck Owens Norske Hits, et prosjekt Odd var en del av. Plata solgte raskt til platina og gull her hjemme.
– Jeg bestemte meg da for å reise til Bakersfield med platina plata i kofferten. Der møtte jeg en kar som het Jim Shaw, som jeg hadde hatt en del kontakt med fra tidligere. Jim har spilt piano i The Buckarooes siden 1970. Vi ble enige om at det ville bli en flott greie å gi Buck Owens denne plata på scena. Vi stod og småprata litt videre på kontoret hans, da plutselig Buck kom inn døra. Det var et veldig spesielt øyeblikk for meg. Vi snakket masse sammen. Han pratet varmt om Norge, hvor han hadde holdt to konserter, og kalte seg selv en Norges-venn. Jeg fortalte hva musikken hans betydde for meg, og da dro han frem gitaren og klemte til med låta ”Loves gonna live here again”, hvor han ba meg henge på.

Duett på Crystle Palace
– Etter den lille sangseansen lurte han på om jeg ville synge sammen med han dagen derpå, konsert på Crystle Palace. Det var en fantasisk opplevelse, hvor jeg fikk overlevert platina plata og han fortalte om mine planer med bandet Bakersfield til det amerikanske folket.
Crystal Palace ble reist opp i 1996, Buck tok 45 mill kroner av sin egen lomme for å bygge nattklubb og restaurant. Her finner du også Bucks imponerende museum.

Tilbake igjen
Etter Buck Owens død i 2006, har vel ikke akkurat interessen for denne musikkstilen avtatt, snarere tvert i mot. Buck Owens og hans album er en av de mest selgende countryartistene her til lands. Så i mars 2012, bestemte gutta i norske Bakersfield for å ta turen påny, noe som resulterte i to konserter for fulle hus i Crystal Palace. Og ikke nok med det – gutta har blitt invitert tilbake.
Vi får se når det blir, avslutter Odd Lauritsen til DD, kanskje allerede neste år?

(Bilde: Odd Lauritsen siser til DDCountry; Som seg hør og bør, har man jo med seg et ekte vikingeskip nå man er på besøk. Her mottar legendariske Buckaroos medlem Jim Swaw et slik!)

Fakta om Buck Owens
Buck Owens (født Alvis Edgar Owens jr., 12. august 1929, død 25. mars 2006) var en amerikansk countrymusiker som hadde flere hits på 1960- og 1970-tallet. Ledet gruppen «The Buckaroos». Han har fått en stjerne på Hollywood Walk of Fame og i 1996 ble han innvalgt som medlem av countrymusikkens æresgalleri Country Music Hall of Fame.(Kilde: Wikipedia)

Bakersfield (17)
Bakersfield (16)
Bakersfield (15)
Bakersfield (14)
Bakersfield (13)
Bakersfield (12)
Bakersfield (11)
Bakersfield (10)
Bakersfield (9)
Bakersfield (8)
Bakersfield (7)
Bakersfield (6)
Bakersfield (5)
Bakersfield (4)
Bakersfield (2)
Bakersfield (1)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også