DDCountry.no


Hilde Fjørtoft 1

Hilde Fjørtoft gjør østlending av seg

På forsiden akkurat nå

Hilde Fjørtoft gav i vår ut sin fjerde plate «Min sang til dej» . Hun er 37 år gammel, og kommer fra Engesetdal, nord for Ålesund. Hun har bakgrunn fra duoen Born 2 Boogie. Hilde Fjørtoft Band har vært en realitet siden 2010.

Hilde jobber til daglig på MøreNot A/S, en bedrift som driver med fiskeutstyr, og er der eneste kvinnelige ansatte på sin avdeling.
På fritida er hun hekta på country. Hun er nå aktuell med ny CD, den fjerde i rekken; «Min sang til dej». Den inneholder 12 countrysanger på dialekt.
– Denne gangen er de fleste sangene skrevet av Werner Sørøy og meg selv, forteller Hilde til DD. Werner Sørøy er produsent på plata og spiller bass i Hilde Fjørtoft Band.
– CDn inneholder alt fra kjærlighet, forhold, svik til danseglede og handletur! Oss kvinnfolka har det ofte med å handle litt i meste laget. Dette vil også bli video.
Du kan lese anmeldelsen av plata i dette nummeret av De Danseglade.

Musikken
Hilde har på siste plateutgivelsen fått muligheten til å spille sammen med fire av musikerne til Teddy Nelson, som også har spilt sammen med store countrystjerner som Skeeter Davis og Benny Berry, Wanda Jackson.
– Det er måten countrymusikken blir spilt på som fenger meg. Dyktige musikere som har fremført tradisjonell country i mange mange år, har skapt en spesiell sound som jeg tror alle vi countrymusikere leter etter og elsker.

Dansen
Hilde har alltid likt country og liker også å danse, både linedance og swing. Hun har holdt aktivt på med linedance i 8 år.
– Jeg danser både gammaldans, boogie woogie og swing, og jeg rett og slett elsker å danse. Det ser en igjen også på scena når jeg synger. Da tar jeg ofte noen dansesteg sammen med publikum.

Realisert drømmer
– Jeg har vært heldig å fått realisert mange av mine drømmer. Eget band, CDutgivelser og det å spille for et stort publikum. Håper at jeg fortsatt kan få reise rundt i Norges land å synge og glede publikum!

Flytter østover
Hilde har tidligere bodd og jobbet i Oslo. Deretter flyttet hun tilbake til Sunnmøre hvor hun kommer fra. Men vi har hørt visse rykter om at hun er på vi tilbake østafjells igjen;
– Ja håper på det, men må få solgt huset først, avslutter Hilde Fjørtoft.

Diskografi
«Kem Kalte du Darling» 2007
«Hilde Fjørtoft synger klassiske Harald Pettersen sanger»’ 2008
«Gi mej ei unnskyldning til» 2010
«Min sang til dej» 2012 – anmeldt i dette nummeret

Bandet består av
Hilde Fjørtoft vokal
Ivar Dolve Kassegitar,vokal
Oddgeir Hatlemark El.gitar
Trond Hansen Trommer
Jarle Sørland Orgel/piano
Werner Sørøy Bass,vokal,kor
Jarle Sørland, tangenter

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også