DDCountry.no


Lillemor Pedersen WEB

Musikken er min terapi, sier Lillemor Pedersen

På forsiden akkurat nå

Vi tok en prat med Lillemor Pedersen, eller May Solfrid Pedersen som hun heter. Hun bor i Mosjøen, og har en lidenskap for countrymusikk.
– Jeg ble ferdig med å synge inn alle de ti låtene til albumet for en stund siden, men jeg har ikke klart og fått CDn ut på markedet ennå da jeg mangler kapital, forteller Lillemor til De Danseglade. Hun har gjort innspillingen hos Fred Endresen, i Studio Nord i Mosjøen.
– Jeg synes at det er litt trist at jeg ikke har kommet noen vei med CDprosjektet ennå, men det varmer hjertet mitt å høre så mange fine tilbake meldinger fra folk som har hørt musikken min.
– Ståle Svartvatn fra Dansebandet Mix, er med på en duett på plata, og Lars Egil Vågseter har lagt Steel gitar på mine melodier. Han har også lagt Steel gitar på originalen til Lillian Askeland, og det var interessant og morsomt og få tilbringe flere timer sammen med de veletablerte musikerne, som kunne formidle kunnskap og konstruktiv kritikk og ros.

Hva gjør du til hverdags?
– Jeg er hus mor og har omsorg for en lettere psykisk utviklingshemmet gutt på 19, sammen med mannen min. Jeg har selv en tilstand som kalles Tetraplegi, noe som fører til at jeg i perioder må bruke rullestol. Musikken bruker jeg som en lidenskap til terapi, og til og fjerne tanker og smerter i hverdagen. Jeg synger og øver daglig for å utvikle meg som sanger. Og de spillejobbene jeg har hatt er i private sammenhenger, da jeg periodevis har en del begrensninger.
Skriver du selv?
– Jeg har prøvd, men det er vanskelig. Det kommer kanskje en bit, men jeg synes de strofene jeg har skrevet ofte blir for dumme og forkaster det, og begynner på nytt. Slik kan jeg holde på noen timer hver dag. Så jeg kan ikke si at jeg skriver selv, da jeg synes det er vanskelig. I tillegg er jeg vel også for forsiktig og nøye.
Lillemor er gift har fire gutter, og har også fått et barnebarn som er solstrålen i hverdagen.

Les hele saken i De Danseglades desembernummer 2012

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også