DDCountry.no


Aaslandbros_EHA2298

Befriende ærlig fra vest

På forsiden akkurat nå

Johnny Cash-bandet Aaslandbros består at de tre brødrene Christoffer, Erlend og Jørgen Aasland fra Soma ved Sandnes og Kenneth Andersen fra Klepp. Det hele startet i 2008 da bandet holdt sin første Cash-konsert på Thime Station på Bryne.

– Repertoaret slo an og vi har etter dette blitt kjent som et tributeband til Johnny Cash, og har etter dette holdt 120 konserter over hele landet, sier Erlend Aasland til DDCountry
Så en sen sommerkveld i 2012 tikker det inn melding fra låtskriver og countryartist Olav Larsen til bandet.
– Jeg har opplevd bandet deres, Aaslandbros, i levende live ved flere anledninger. Og jeg må si meg mektig imponert over måten dere hedrer Johnny Cash på. Foruten stemmeprakten til Erlend synes jeg kompet,i kombinasjon med gitarspillet til førstnevnte, er ekstremt bra. Og det er denne biten jeg ikke klarer å la være og tenke på. Hadde det ikke vært interessant med et samarbeid? Er dere med?

Svaret til det ble ja, og den 19. september i år gikk Olav Larsen & Aaslandbros inn i Egersound studio sammen med tekniker Eirik Bekkeheien. Fire dager senere komme de ut igjen med fire sanger ferdig innspilt, og 9.desember ble EP’en lagt ut digitalt under tittelen «Drunkards, Misfits & Losers».

Streaming endrer lyttevaner
– Vi liker EP formatet med bare fire sanger. Grunnen til det er ikke så lett å si, men jeg tror kanskje at folk har endret sine lyttevaner som følge av streamingtjenestene. Jeg merker selv at jeg fort blir lei om jeg skal sitte å høre et helt album med et og samme band. En EP er kanskje akkurat passe dose for den skal bare skal lytte, mener Aasland.

EP-utgivelsen har allerede gitt mersmak for bandet har allerede lyst til gå i studio på nytt.
– Olav Larsen har allerede skrevet to nye sanger som vi har fremført live, forteller Erlend Aasland og håper det blir anledning til å gjøre en, ja kanskje to, nye EP fremover.

 

Til hovedstaden
Aaslandbros har mange fans over hele landet, men har så langt bare spilt på den sørvestlige delen av landet.
– Vi vet at vi har mange fans i Oslo-området, og vi har ønske om å spille for disse i hovedstaden en gang i løpet av 2014, sier Aasland.

Aaslandbros

Anmeldelse:
Ep’en «Drunkards, Misfits & Losers» hvor både Olav Larsen og Aaslandbros bidrar instrumentalt og vokalt er, etter mitt øre, en skive som lover godt. Jeg håper inderlig at dette samarbeidet kan utvikle seg til en hel plate, for dette vil jeg ha mer av.
Sporet «Maria #5″ åpner plata. Olav Larsen synger hovedvokal, men legg også merke til den herlige og flerstemte koring som Aaslandbros gjør. Nydelig.
«Follow The Drinking Gourd» som en amerikansk folksong som ble gjort kjent i 1928. Drinking Gourd sangen ble angivelig brukt til å kode rømmingsinstruks for slaver på flukt nordover fra Mobile, Alabama til Ohio River og frihet. I guttas versjon starter trommer og sang på rett på refrenget og det på en slik måte at det er umulig å ikke gynge med. Stor allsangfaktor i denne låta. Jeg elsker Erlends herlige dype stemme, og med nydelig gitar og trommer gir den låta en flott lytteropplevelse.
«I Am What I Am» er en drivende god låt. Herlig samspill og trøkk, med god stemmebruk gjør dette til en god og i ørefallende opplevelse. Perfekt for radio. Mer, mer!
«No Good Reason» som er siste spor ut, viser hvorfor Aaslandbros har spilt Cash-låter i så mange år. Dette kan de. Igjen er den Erlends stemme som setter låta, men du verden som resten av bandet leverer varene. Dette er nok den låte jeg likte best.
Skal jeg gi en terningkast som må det bli en femmer. Dette er solid musikalsk håndverk, og vitner om dyktige musikere og ikke minst spilleglede. Ekte livevare som er utrolig sjarmerende.
Tross at stilen kan være noe dyster, så skinner det likevel igjennom at disse guttene har hatt det flott sammen de fire dagene i Egersund.

Tekst: Knut E. Sandersen
Foto: erikhalvorsen.com

 

Jørgen (med ryggen til) og Erlend i samspill.
Erlend Aasland gir jernet under femårsjubileumskonserten på Folken, Stavanger i september i år.
Aaslandbro med Aaslandbrødrene i første rekke med Jørgen, Erlend og Christoffer sett fra venstre. Bak trommene sitter Kenneth Andersen.
Aaslandbro med Aaslandbrødrene i første rekke med Jørgen, Erlend og Christoffer sett fra venstre. Bak trommene sitter Kenneth Andersen.

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også