DDCountry.no


HanneSørvaag

Hanne Sørvaag lever ut drømmen

På forsiden akkurat nå

2012 ble et år der vi alle for alvor ble kjent med denne allsidige jenta fra Stavanger. 33 åringen har de siste årene gjort seg bemerket som låtskriver og artist, og kanskje først og fremst vært synlig gjennom MGP på NRK, men flere artister i mange land har i en årrekke jobbet med den kreative Rogalalendingen.
Vi møter den alltid sprudlende og syngende jenta på St Hanshaugen i Oslo, i nærheten av der hun bor. Det er en hustrig torsdag i januar, og temperaturen er langt under frysepunktet. Valget vårt faller på en liten italiensk restaurant, som serverer rykende varm dagens suppe.
Frem til suppa står på bordet, går praten lett om alt fra musikk, plate, Skal Vi Danse og sunn livstil. Energien står utenpå denne blide jenta, og musikken og sangen sitter like lett som praten. Adele får hjelp med andrestemmen på «Someone like you», som går i bakgrunnen, om pausene i praten blir lengre enn fem sekunder. Musikken er livet til Hanne, det sitter utenpå.
– Hvilken hit skulle du ha skrevet, spør vi.
Simple Love, med Alisson Krauss. En nydelig låt, er det spontane svaret. Eller The Dance, med Garth Brooks. Begge to er fantastiske; såre og fortellende låter med eksepsjonelt «memorable» melodier.
Både Alisson Krauss, og Garth Brooks er profilerte countryartister. I denne genren ligger også hjertet til Hanne Sørvaag. Hun realiserte rett før jul drømmen om et eget countryalbum. «All is Forgiven», somkom ut i november 2012. Et resultat av en langvarig drøm, men en ganske kort og kreativ prosess, som begynte med at hun dro til Nashville med blanke ark sommeren 2012. (Tekst: Dag Mangseth, Foto: presse/TV2)

Les hele artikkelen om Hanne Sørvaag i De Danseglades februarnummer

 

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.