DDCountry.no


Vassendgutane WEB 2013  (3)

Vassendgutane: Vi har ikkje do på bussen

På forsiden akkurat nå

Vassendgutane har investert i to nye bandmedlemmer og en bandbuss. I følge Sindre og Arthur har begge deler påvirket bandet positivt.
– I løpet av det siste halvannet året har vi fått med oss tre nye i bandet, og det reflekteres positivt på bandet. Lydbildet har blitt annerledes, forteller Sindre.

Følg oss på FACEBOOK
– Ja, det er blitt bedre, stemmer Arthur i.
– Det skjerper hele bandet. Nytt blod i bandet gir mer spilleglede og ny inspirasjon, både på scenen og i musikkbildet vårt. De som ikke har sett eller hørt Vassendgutane på de to siste årene, bør ta seg en tur, mener han.
Bandet er kjent for å lage liv og røre rundt seg, noe de er stolte av å kunne gjøre.
– Det er morsomt å være på veien, forteller Arthur. Folk er i stemning og det er et hellsikkes liv. Da er det ekstra moro å være Vassendgut!

Les saken i De Danseglades juninummer 
– Nå ser vi bare fram i mot sommeren, legger Sindre til. Da er vi å treffe langs veien av Norge.
Men, hele sju stykker i bandet… det kan ikke bli godt betalt for hver enkelt, spør jeg spent.
– Joda, svarer Sindre samtidig som Arthur hevder ”nei”.
– Det blir kanskje ikke så mye penger av det, og vi blir ikke rike. Med det er verdt det, forklarer Arthur.
Det hele høres jo helt fantastisk ut, så jeg kan ikke dy meg å spørre om hva som er det verste med å være på veien. Vassendgutane har nesten ikke en eneste ledig helg fram til jul. Blir de aldri lei eller slitne?
– Vi har noen ledige helger på høsten, så vi er ikke helt fullbooket, forklarer Sindre. Nei, det verste med å reise rundt og lage liv til folket, er…
Han tenker seg om i noen sekunder.
– Jo, det må være om vi får magesjau under bussturen. Det er ikke noe moro. Vi har nemlig ikke noe do på bussen.
– Kun tissing er tillat, legger han til med en god latter.
– Nei, det er ikke moro, hører jeg Arthur mumle i bakgrunnen.
– Selvfølgelig kan været spille en avgjørende rolle under en konsert, spesielt på sommeren, når vi skal spille mye utendørs. Dersom det er regnvær og kaldt, setter det en demper på det meste.
Jeg klarer ikke helt å slippe magesjauen ennå, og jeg spør derfor hva gutta spiser når de er på veien, siden magesjau ser ut for å være et problem.
– Nei, nei, det er ikke et problem, men det er ille om det skjer, forsikrer Sindre. Vi er glad i helt vanlig norsk kost, og det er stort sett det vi får servert når vi spiller. Og det blir vi ikke tynn av, ler Sindre. Det kan selvfølgelig bli en og annen pølse også, men det skjer faktisk ikke veldig ofte. (Tekst: Merete Evertsen, foto: presse, Anne Karin Eikeland)

Vassendgutane består av:
Sindre Aam, bass og vokal
Arthur Johan Bjørdal, akkustisk gitar og vokal
Ernst Brune, trekkspill og spillopper
Rune Brautaset, akkustisk gitar og vokal
Alf Rune Melby, steelgitar
Kim Erik Lillestøl, trommer og vokal
Frank Willy Utgård, elgitar og vokal

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også