DDCountry.no


Vassendgutane WEB 2013  (2)

Vassendgutane: Vi har økonomien på stell

På forsiden akkurat nå

Vi tok oss en prat med Sindre Aam, som har vært med gutane siden starten. Vassendgutane er hovedjobben til alle i bandet, og da er det viktig å passe på at alt fungerer som det skal.
– Noen har litt jobbing ved siden av bandet, men stort sett er det Vassendgutane som er jobben vår. Vi er et AS, og da er det viktig å ha ting i orden. Spesielt det økonomiske, forteller Sindre.
– Bruk kondom, beskyttelse er det viktigste, sporer han av.
– Neida, nå bare tuller jeg. Det er viktig at det henger i hop økonomisk. Alle skal ha lønn, og det skal være orden i regnskapet. Ryddig økonomi er utrolig viktig. Når økonomien fungerer, blir alt så mye lettere når det kommer til alt annet som skal gjøres.

Les saken i De Danseglades juninummer 
Er dere alltid enige om hva pengene skal brukes til? spør ” Uvitende journalist”.
– Vi er alltid enige, kommer det raskt fra Sindre.
– Når det for eksempel kommer til musikken, skriver vi halvparten hver, og det har aldri vært noen diskusjoner. Vi har aldri sagt ”dette er ikke bra nok”, eller noe i den duren, forteller Arthur. Vi lager den musikken vi liker sjøl!
– Og vi har god smak! fleiper Sindre.
Bandet har en egen fanklubb og mange trofaste fans, noe bandet er veldig glad for.
– De i fanklubben er flinke de, men det er ikke noe vi har med å gjøre. Likevel har vi har masse fans som legger opp sommerferien sin etter turnéplanen vår. Det er fantastisk. Det er jo kjempeflott at folk bryr seg om hva vi gjør.
– Ja, så har du de som ikke tar ferie for å slippe å høre på oss, kommer det kjapt fra Sindre. Han ler godt av spøken sin. Vi har fått en så fin arbeidsplass etter at vi kjøpte oss ny buss i vår. Bussen har 120 flere hester enn den gamle, så vi rekker litt mer enn før, flirer han.
– Vi har fått en langt kjekkere arbeidsplass, ja, samtykker Arthur.

Følg oss på FACEBOOK
Vassendgutane er skjerpet og klare for storinnrykk til sommerens festivaler. Du får sjekke ut turnélista deres og se om de spiller på et sted i nærheten av deg. Du har også mulighet til å kjøpe Vassendgutane på vinyl.
– I skrivende stund er det en uke til et eksklusivt opplag på 500 vinylplater slippes ut for salg. Det er et samleobjekt for de spesielt interesserte, forklarer Sindre. Alle vet jo at vinylplater har bedre lyd enn CD. Det er en mykere og finere lyd.
– Knitrer det ikke fælt i vinyl, da? spør jeg.
– Det skal knitre, men bare litt! Det er uansett en mer behagelig lyd, hevder Sindre.
De travle gutta må haste videre. De er i vinden og storkoser seg med det. De har en siste hilsen før vi legger på.
– Har du lyst på en skikkelig fest, får du ta deg en tur på konsert! (Tekst: Merete Evertsen, foto: presse, Anne Karin Eikeland)

Vassendgutane består av:
Sindre Aam, bass og vokal
Arthur Johan Bjørdal, akkustisk gitar og vokal
Ernst Brune, trekkspill og spillopper
Rune Brautaset, akkustisk gitar og vokal
Alf Rune Melby, steelgitar
Kim Erik Lillestøl, trommer og vokal
Frank Willy Utgård, elgitar og vokal

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også