DDCountry.no


Anders SInnes (1)

Anders Sinnes ” THE LONG TALE ”

På forsiden akkurat nå

Anders Sinnes er født og oppvokst på Kyrksæterøra sørvest for Trondheim, Norge, og startet sin karriere som gitarist allerede i 12 års alderen. Han var med i flere lokale band før han i 1990 ble gitarist i et av midt-norges hotteste band på den tiden, Kåre & The Hitmakers.
Hitmakers turnerte hele Norges land og hadde nærmere 100 jobber pr år i den mest travle perioden. Her fikk Sinnes spille musikk innenfor alle stilarter, og da bandet la opp i 2000, gikk han videre til bandet Rosita i 3 år, før han i 2003 ble med i Nashville, som var og er et gjennomført countryband.

Sinnes har hele sitt musikalske liv drevet med låtskriving, men det ble først med Rosita at det kom på plate, og så i Nashville det hele tok av. I 2006 startet samarbeidet med komponist/tekstforfatter Paul Gelsomine, og disse to har til nå skrevet godt over 150 låter sammen.

Musikk er blitt en livsstil, og Sinnes er pr dags dato med i 5 band/prosjekt, skriver musikk på bestilling, signert kontrakt med 3 publishere i USA, og levert låter til amerikansk tv.

NY CD
Nå er første cd i eget navn et faktum.
– The Long Tale er det jeg gjerne kaller en oppsummeringscd, for her har jeg bevisst plukket låter fra de siste 8 åra. Her finner vi låter som har vært innom Norsktoppen, vært radiofavoritter og selvfølgelig de som har gjort det bra i det store utland. Musikalsk sett er ”The Long Tale” meget variert, men alle låtene ligger nok i countrygata. Her finner vi popcountry, litt mer rocka country, uptempo, ballader osv, noe som tydeligvis har falt i smak hos folk flest. Jeg har så langt bare fått hyggelige tilbakemeldinger.

Sang og strengeinstrumenter står han for selv, ellers er det kjente og rutinerte folk som er med. Gutta i Nashville, samt Roar Øien og Tommy Roten på pedalsteel.
– På den litt mer rocka ”Kick The Habit” synger jeg duett med ingen ringere enn Linda Kvam. Et fyrverkeri av en vokalist, som jeg er meget stolt av å synge sammen med og ha med på plata.

The Long Tale ble offesiellt sluppet 14. november, og er å finne på alle nettsteder for nedlasting av musikk, samt streaming.
– Ønskes en fysisk kopi av cden selges den kun gjennom meg via Facebooksiden min avslutter Anders.

Fakta:
Navn: Anders Sinnes
Yrke: Kulturskolelærer, musiker, låtskriver.
Alder: 47
Bosted: Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag

Anders SInnes (1)
Anders SInnes (2)
Anders SInnes (3)

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også