DDCountry.no


Brad Paisley viste gang på gang hvorfor han er blitt en superstjerne på countryhimmelen.

Countryfest i Spektrum

På forsiden akkurat nå
Gutta fra Ørsta skapte god stemning i salen.
Gutta fra Ørsta skapte god stemning i salen.

Lørdag 22.mars var nærmere 8.000 countryfans samlet i Oslo Spektrum, og midt i blant dem en super opplagt Brad Paisley som virkelig gav folket valuta for pengene.

Vassendgutane var første oppvarmingband ut, og hadde tydeligvis mange fans i salen. Hitene kom som perler på en snor, og publikum sang villig med. «Granada», «Ungkar med dobbelseng» og «Silikon i tatti» fikk unge og gamle til å synge med. Festen var i gang.

Chris Young, en kommende Norgesvenn
Chris Young, en kommende Norgesvenn

Chris Young, for det norske publikum kanskje et noe ukjent navn, fulgte etterpå. Med glimt i øyet og god trøkk presenterte han seg for hovedstadspublikummet for første gang, og lyktes bra med det. En låt som er vel verdt å finne frem på din wimp eller spotify er «Lonely Eyes». Stilen til Young er ikke helt ulik kveldens headliner, og fikk publikum inn i på det musikalske sporet før det like etter klokken ni braket løs med sjefen sjøl.

Lysshow, video og velregissert program var det bare å nyte fra første riff. Paisley herlig bruk av videoeffekter var til tider ustyrtelig morsomt. Musikkvideoene blandet med livebilder gav en del av låtene et ekstra løft.

Gitaristen Brad Paisley slo virkelig løs, og fremsto som noen av det beste jeg har sett av gitaristen. Uavhengig av hvilken sjanger. Fyren er jo helt rå med stålstrengene, og soloene han dro i gang gav gåsehud mer enn en gang. Med sine fargerike telecastere servere han soloer så heseblesende at en blir bare stående å gape. Van Halens «Hot for teacher» var bare et av høydepunktene.

IMG_9410bBrad er folkelig. Han kan virkelig kunsten i å få publikum til kose seg, og han viser gang på gang at han koser seg sammen med dem. Stadig på vandring fra scenekant til scenekant og utover på moloen, henvender han seg hele tiden til publikum. Han er superstjerne men like fullt en av oss.

At han er blitt glad i landet kommer også frem når han sier at det norske publikummet er noe av det beste han og bandet spiller for. Vi tror han. Han har nå i løpet av relativt kort tid gjestes oss her på berget hele fire ganger.

Det ble tett på to timer med høygir og stor stemning. Låtene kom tett som hagel og det var ikke et kjedelig øyeblikk. «Southern Comfort Zone» er først ut, og siden kommer «Mud On The Tires», «This Is Countrymusic», «Mona Lisa», «Celebrity» er bare noen av sangene som får oss til smile til vidoene eller til å synge med av full hals. Når så konserten blir avsluttet med ekstranummeret «Alcohol» så er publikum i ekstase.

Personlig likte jeg veldig godt «Old Alabama» hvor de nå mer gråhårete karene synger med på film i bakgrunnen. Snakk om å vise respekt til de som har vært med å prege countrymusikken i årtier.

Dette var den store countrykvelden, og det er enkelt å trille terning.

En solid femmer!

Tekst og bilder: Knut E. Sandersen

Knut E. Sandersen

Les også