DDCountry.no


johnnycashtittle

Nytt Johnny Cash-album!

På forsiden akkurat nå

johnnycash

Ja, du leste riktig!

Det viser seg at et dusin nyoppdagede opptak som ble gjort av avdøde Johnny Cash for tre tiår siden nå er blitt utgitt som et album.  Sangene, som også inkluderer to skrevet av Cash selv, ble innspilt Columbia Records i Nashville, Tennessee, i 1981 og i 1984 sammen med Billy Sherill. Plateselskapet unnlot å slippe dem før Cash forlot selskapet i 1986, og de endte med å bare bli liggende.

Men så i 2012 oppdaget Cash sønn, John Carter Cash, innspillingene og med hjelp av Marty Stuart, Buddy Miller, Jerry Douglas og andre hjalp fikk han gjort ferdig opptakene. Albumet inneholder også tre duetter, to med konen June Carter Cash og en med Waylon Jennings.

Personlig ble jeg helt nummen av høre stemmens hans igjen, og ikke så reint lite rørt. Plata er et rent nostalgisk og rørende gjenhør med artist som har preget flere generasjoner med sin særegne stemme og gode tekster, og som vil gjøre det i mange mange år fremover. Fortelleregenskapen, intensiteten og varmen oser ut av høytaleren, og for en stakket stund er jeg en liten gutt som minnes countrymusikken i 60- og 70-årene. Those where the days….

Cash, som døde som kjent i 2003 i en alder av 71, og står som en bauta i den amerikansk folkemusikken. Med dette albumet vil hans ettermæle skinne om mulig enda mer. Et «must» i enhver countrysamling.

Terningkast: 6

Anmelder: Knut E. Sandersen

Link til Wimp

Knut E. Sandersen

Les også