DDCountry.no


becca

Sterk andreplate fra Becca

På forsiden akkurat nå

Anmelder: Knut E. Sandersen

Vibeke Grøtli Fossen, alias Becca, er igjen plateaktuell. Hun debuterte i 2012 med «Såmmår i bøgda» og kom inn på countryarenaen som et herlig friskt pust.

Nå er den vanskelige andreplaten sluppet ut, under tittelen «Frøken Lakenskrekk». Becca fortsetter der hun slapp på forrige plate, med miks av fengende countrypop og rolige visepregede låter.

Jeg liker stemmen til Becca, og plata bærer preg av dyktige musikere og en moderne produksjon. Noe som gir et godt lydbilde. Temposkiftene låtene i mellom fungerer også godt for min del. Det er kort og godt en herlig plate.

Lydbildet har et preg av Too Far Gone og Sie Gubba, og at Becca har en klar stemmelikhet med Shania Twain er tydelig. At hun kan synge er det liten tvil om, for stemmen til Becca er meget iørefallende og jeg liker måten hun bruker den på. Likevel er det i de rolige poplåtene at jeg synes hun er best. Bruken av stemmen for å understreke tekstene i låtene «Flyg» og «Fingran fra fatet» funker veldig godt. Dette vil jeg gjerne høre mer av. At det er på dialekt er et kjempepluss.

Enkelte av tekstene er temmelig grunne, og pløyer ikke akkurat dypt ned i sjelen. Tidvis morsom, men jeg merket at jeg ble fort lei av de låtene. Til fest fungerer de sikkert utmerket, men som lytteropplevelse hjemme i stuen ble de raskt hoppet over. Men som sagt alt til sitt bruk, det skal jo danses også.

Jeg ser en nødvendighet for å levere bedre tekster i fremtiden, ellers er jeg redd det fort blir platt og forutsigbart. Det fortjener hun ikke. Becca er en sjelden god vare i den norske country som bør ha mange gode år fremfor publikum.

Oppsummert er dette en tøff andreplate. Jeg liker den. Selv etter å ha hørt et titalls ganger så er det flere av låtene som jeg med glede hører igjen. Becca fremstår som både tøff og trygg, og det setter jeg pris på. Godt musikalsk håndverk og tommelen opp! Gleder meg til å se live-varianten av plata.

Favorittlåt: «Flyg»

Terningskast: 5

Knut E. Sandersen

Les også