DDCountry.no


themavericks

The Mavericks til Lofoten

På forsiden akkurat nå

6. september 2014 står selveste The Mavericks fra USA på hovedscenen på Lofoten Countryfestival i Leknes. Siden bandet kom sammen igjen i 2012,etter noen års pause, har festivalen jobbet med å få bandet til Leknes. Endelig lykkes det.

«Ti år etter forrige album er en av 90-tallets store countrygrupper tilbake. The Mavericks er «Back In Your Arms Again», som også er tittelen på den heftige åpningslåten – med blåsere som høres ut som om de har ventet på få slippe til i like mange år.» (Fra Dagbladet 2.februar 2013)

The Mavericks startet i 1989 som et relativt tradisjonelt country / honky tonk-band, men la på slutten av 90-tallet til strykere og blåsere og etter hvert en smak av Mexico og Cuba. Det resulterte i hits som «What A Crying Shame», «There Goes My Heart», «O What A Thrill», «All You Ever Do Is Bring Me Down» og storbandinspirerte «Dance The Night Away».

Etter hvert utviklet bandet en egen sound der mer typisk Nashville-country ble tilsatt passelige doser med mambo, surf, latino, texmex, gospel og 50-tallspop – med trekkspill og blåsere som ekstra krydder på toppen.

Nå kommer bandet til selveste Lofoten, så da er det bare å finne frem danseboots og gjøre seg klar. Om du aldri har vært i Lofoten før så benytt gjerne anledningen til en tur med Hurtigruta. Vel verdt å få med seg.

Website Mavericks: http://www.themavericksband.com/

Knut E. Sandersen

Les også