DDCountry.no


SONY DSC

Linedanceparty i Bærum

På forsiden akkurat nå

Når jeg hører navnet Sherryhaugen, assosierer jeg det med fisefine fruer, parasoll, et glass i hånden og utsikt over fjorden, på toppen av en kolle. Men, akk så feil man kan ta.

Sherryhaugen er en gastro-pub, beliggende på Øvrevoll Galoppbane, litt nærmere Røa enn Sandvika i Bærum. Her har to ivrige linedancesjeler, Janne Gangstad og Stefan Schützer, tatt initiativet til linedanceparty en gang i måneden, i samarbeid med lokalene.

Stedet de har valgt er godt egnet for denne type arrangement, ettersom det er godt med parkering, hyggelig betjening, mulighet for mat og nok sitteplasser. Dansegulvet er vendt ut mot galoppbanen, og når varmen kommer, er det gode utemuligheter på den store plattingen. Dansegulvet har god glid, og det som er så fint med linedancere er at de lager plass til de som danser swing også.

Stefan er kveldens DJ, og musikken er variert. Mange forbinder linedance med countrymusikk, boots og hatter. Slik er det ikke lenger. Linedancen har utviklet seg enormt de siste årene, og er vel en av danseformene som omfatter flest dansestiler. Vi snakker alt fra vals til west coast, latin og hiphop/funk. Riktignok lærer man ikke å danse som par, men trinnene og rytmen er fortsatt de samme.

Gulvet fylles raskt opp, når tonene gjenkjennes. «Åå, denne kan jeg», hører jeg flere fra steder, og et halvt minutts kaos følger. Så står danserne klare på gulvet, introen på låta flyter ut av høytalerne, og akkurat som om noen har skrudd på en bryter, starter alle å danse, med helt like trinn og i dyp konsentrasjon. Noen bommer, gliser og kommer seg inn igjen i dansen. Det som slår meg der jeg står og ser på dem er at gulvet er fylt med damer. Hvor er gutta? Stefan har vi kontroll på, han styrer musikken, men ellers er det rimelig tomt for herrer. Det er tre herremenn som har funnet veien i kveld, men om det er frivillig eller om de er med sine respektive, vites ikke. De sitter og ser på, og synger med til de sangene de kan. Selv om de ikke danser, ser det ut til at de trives.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Nina Fosterud

Jeg heter Nina, og bor i Asker. Jeg og har skrevet for De Danseglade siden 2014, og trives med min nye jobb, siden jeg elsker å skrive. Jeg er glad i dans og musikk, spesielt swing, men også linedance, salsa og WCS. Jeg er også veldig glad i dyr, og tar gjerne en tur på hesteryggen.

Les også