DDCountry.no


Sie Gubba

Sie Gubba jubilerer

På forsiden akkurat nå

Sie Gubba feirer 20 åri 2015, og på beddingen står live-CD og live-DVD, som ble innspilt på Tydalsfestivalen sist sommer. En ”best-of” samling av låter fra de tre siste studioplatene ”Hemafrå” 2009, ”Alt du vil ha” 2011 og ”Veien vi ska gå” 2014. Som bonusmateriale blir platekjøperne servert låtene ”Fjellrypa” fra 2000 og ”Sånn e`livet” fra 2006, begge publikumsfavoritter på en bandets konserter.

Siden starten i 1995 som et lokalt band har Sie Gubba tatt steget opp og blitt et etterspurt band. De har spilt på alt fra samfunnshus, puber, hotell fra Finnnmark til Agder, og er faste innslag på sommerens festivaler. Bandet særpreges av countryrock-låter på dialekt, og bruker fela som ett bærende instrument i lydbildet.

I 2011 hadde bandet stor suksess med albumet ”Alt du vil ha”, og det grenset til skandale da de nesten vant MGP. Dette var den tredje utgivelsen på rad siden 2008 som solgte til gull, og tok bandet helt til topps på VG-lista. Norgesturneen sommeren 2011 ble utsolgt.

I motsetning til andre norske countryband som har lånt amerikanske låter å laget norsk tekst, har Sie Gubba vært så heldige å få spilt inn en av sine låter i USA. Låten ”Sånn e livet” ble gjort på engelsk av selveste countrylegende Bobby Bare, med tittelen ”Times are changing”.

I 2012 ble det nok en runde i MGP for vokalist Petter Øien, denne gangen sammen med nettopp Bobby Bare. De to herrene hadde massiv støtte i befolkningen og endte på en respektabel tredjeplass. Låten ”Things Change” ble en radio-hit, og Sie Gubba og Bobby Bare turnerte sammen i 2012.

I 2014 ga de ut plata ”Veien vi ska gå” som solgte bra og som bidro til en lang sommerturne med stort publikumsoppmøte i hele landet. 2015 vil preges av en norgesturne, med hovedfokus på festivalsommeren!

Redaksjon

Saker merket Redaksjon, er enten saker sakset fra De Danseglade, saker levert av eksterne skribenter, eller saker fra redaksjonen.

Les også