DDCountry.no


150620 Vassendgutane Valldal TG (8)

Vassendgutane fikk Valldal til å svinge seg

På forsiden akkurat nå

Lørdag 20. juni var det den årlige Vassendgutane-festen i Jordbær-bygda på Sunnmøre; Valldal. Her er et utested som heter Kulå, og det er egentlig et veldig koselig og ikke så veldig stort lokale. Men med utescene og med et stort område rundt med både asfalt og grus så rommer her masse folk.

I Valldal samles det masse folk om somrene, mange har campingvogn eller spikertelt og ferierer her hver helg, mens atter andre kommer til denne vakre bygda når det er noe som foregår, som denne helga. Her er mange campingplasser, så alltids et sted å slå seg ned.

Vassendgutane er meget populære på hjemtraktene, og de er kjente for å ha musikk for de festglade! Og at de lager stemning med denne musikken sin; ja det er for å sei det mildt! De mange tekstene som folk flest kjenner seg igjen i – med knakende gode melodier til – ja om man ikke er i feststemning før, så blir man det iallefall så snart de starter showet sitt.

Det skal de ha; måten de får folk med og får opp stemninga på er helt utrolig. De er toppers! Denne kvelden spilte de en god blanding av gamle låter samt mange fra den siste CDen – dette er uten tvil «terningkast MAX».

Utrolig herlig å se hvordan musikerne er med fra scenen- for å si det slik; de er heilt med! Ikke rart da at det som kommer ut til oss er så vanvittig bra! Mange trivelige vakter var her for å passe på ungdommene i alle aldersgrupper; helt opp mot 70 år.

Over 1200 billetter var solgt fikk jeg fortalt; og det føltes det ut som også; her var sild i tønne til tider – iallefall mot scenen og det som var danseplassen. Men vi fikk merkelig nok danset swing også i yret av folkemengda, selv om underlaget ikke var det aller beste.

Folk var spredt overalt; både inne i lokalene og ute; lange telt var satt opp og masse piknik-bord overalt – dei er tydeligvis vant med at her kommer massevis av folk til sine sommerfester.

Mange av fansen stod klistret opp mot scenen hele kvelden også. Fantastisk sted å dra til rett ved fjorden og blant de høye fjellene. I juli er det Ole Ivars sin tur til Jordbær-bygda.

150620 Vassendgutane Valldal TG (8)
150620 Vassendgutane Valldal TG (9)
150620 Vassendgutane Valldal TG (7)
150620 Vassendgutane Valldal TG (5)
150620 Vassendgutane Valldal TG (6)
150620 Vassendgutane Valldal TG (4)
150620 Vassendgutane Valldal TG (2)
150620 Vassendgutane Valldal TG (3)
150620 Vassendgutane Valldal TG (13)
150620 Vassendgutane Valldal TG (11)
150620 Vassendgutane Valldal TG (12)
150620 Vassendgutane Valldal TG (10)
150620 Vassendgutane Valldal TG (1)

Torill Græsdal

Eg kjem frå fagre Sunnmøre, men bor no i Romsdalen. Eg likar å danse variert, og er også opptatt av tekstane i sangane ein dansar til. Likar å ta turar, sjå nye stadar. Familie og venar betyr mykje.

Les også