DDCountry.no


Bakgrunn CD omtaler web OJ

DD Anmelder: OJ Hanssen

På forsiden akkurat nå

Takk, Odd Jarle Hanssen, for en musikalsk reise tilbake i tid. Vi har sett nærmere på hans siste album; «THANKS, Jim Reeves». Fra de første tonene kom ut av høyttalerne, var jeg tilbake til barndommen og pappas singler og batteridrevne platespiller. Jim Reeves, eller Gentleman Reeves, som han også ble kalt, er vel en av de største stjerner på countrymusikkhimmelen. Tre år etter sin død, ble han valgt inn i The Country Music Hall of Fame og til tross for sin altfor korte tid på jorden, rakk han å sette type spor etter seg.

OJ, har i dette plateprosjektet, reist til de riktige omgivelsene for en hyllest til Jim Reeves. I Nashville Tennessee, har han sammen med dyktige A- studiomusikere, satt sammen ei musikalsk minnebok de fleste vil ønske seg. På to av låtene, «Love Is No Excuse» og «Look Who’s Talking», synger OJ duett sammen med Ruthie Akers, en fantastisk sanger fra Knoxville. Billy og Chip Davis, fra Nashville, er for øvrig dyktige korister på plata.

For de som ikke kjenner Odd Jarle Hanssen fra før, så er han født og oppvokst i Mosjøen. Han vokste opp i et hjem fylt av countrymusikk og allerede i ung alder, deltok han i sangkonkurranser. Han emigrerte til USA, hvor han levde av musikken i over ti år, blant annet som ansatt sanger i Classic Country Theater i Pigeon Forge, Tennessee.

Hele anmeldelsen kan du se i De Danseglades juninummer 2016. Klikk på lenken over for å lese mer om det å være abonnent.

Ann-Heidrun Ruud

Les også