DDCountry.no


Bakgrunn CD omtaler web RUNE

DD anmelder: RUNE RUDBERG

På forsiden akkurat nå

Rune Rudberg er en av Norges største artister innen country- og danseband. Mange låter har han sunget siden kjempehiten, «Ut mot havet», i 1988. Nå er han aktuell med albumet «Kindly keep it country».

På denne plata, hører vi Rune i den utgaven jeg liker han best: countryutgaven. Her synger han gode, gamle engelskspråklige låter han selv har et forhold til. Selv om dette er et coveralbum, gjør Rune jobben sin på en mesterlig måte. For å bruke et slitt begrep: han gjør låtene til sine egne.

Med på plata, har han dyktige musikere. Bjørn Haglund på trommer og kor, Marius Stegegjerde-Kristiansen: kor, Ivar T. Brynhildsen: bass og kor, Tore Blesrud: bass, akustiske gitarer og dobro, Terje Kinn: banjo og mandolin, Ian Fredrik Johannesen: elektrisk gitar, Lars Albrecht: elektrisk gitar og Arve Nordheim på trekkspill.

Det er mange flotte innslag og det er vanskelig å plukke ut favoritter. Lydbildet er veldig behagelig og nakent. Det gjør det enkelt å følge alle de vakre instrumentale innslagene på de enkelte låtene.

Hele anmeldelsen kan du se i De Danseglades juninummer 2016. Klikk på lenken over for å lese mer om det å være abonnent.

Ann-Heidrun Ruud

Les også